Vier Friesche Leeuwen strijden op NK Jeugdwielrennen

Waar ken je Steenbergen van? De iets ouderen onder ons misschien als geboorteplaats van “Pi-Air” van Hooijdonk? Sinds kort kennen vier jeugdrenners van De Friesche Leeuw en hun fans Steenbergen ook als plek waar afgelopen zondag de strijd plaatsvond om de nationale jeugdtitels.

Op een smal en bochtig parcours in een soms regenachtig Steenbergen probeerden de renners van De Friesche Leeuw zich in de prijzen te rijden. De ongunstige startplaatsen achter in het peloton en hier en daar een ander obstakel maakten dit voor de renners een bijna onmogelijke missie.

Bij de Meisjes Categorie 6 verschenen Manon de Vries en Melissa de Haan aan de start. Beide dames reden in het begin goed mee in het peloton. Maar doordat het tempo erg hoog lag, moesten ze uiteindelijk toch lossen. Op het technische parcours lukte het ze helaas niet meer om terug te keren in het peloton. Dat weerhield de dames er niet van om tot aan de streep stevig door te trappen. Je rijdt tenslotte niet elke dag een nationaal kampioenschap.

Bij de Jongens Categorie 7 vocht Timo Spijkstra zich bij de start vanuit de achterhoede een weg naar voren. Toen het peloton brak, zat Timo in de tweede groep. Net toen de groep de aansluiting met kop van de wedstrijd dacht te hervinden, gebeurde er iets bizars. Vlak voor de groep van Timo reed er plotseling een busje het parcours op. De groep moest vol in de remmen knijpen om een aanrijding te voorkomen. De kansen op een overwinning waren helaas verkeken, wat Timo ook nog probeerde.

De laatste troef van De Friesche Leeuw was Luna Posthumus. Zij moest dan in de Meisjes Categorie 2 maar op het podium zien te komen om daar het Wilhemus te mogen beluisteren. Luna had dit jaar nog niet zoveel wedstrijden, maar ze kwam wel steeds beter in vorm. Hoe goed Luna ook haar best deed, een aantal tegenstanders was zondag simpelweg te sterk. Helaas was er dit jaar dus nog geen plek op het podium voor Luna. Maar ze is jong en ze krijgt nog genoeg kansen.

Volgend jaar hoopt De Friesche Leeuw weer een aantal jeugdrenners af te vaardigen naar het nationale kampioenschap. De voorwaarde is dan wel dat de jeugrenners KNWU-wedstrijden rijden om kwalificatiepunten te halen. Wie durft de uitdaging aan?

Plaats een reactie