“Leeuwen” eten graag vlees

Wat zijn de juiste ingrediënten voor een geslaagde BBQ? Uiteraard vlees. Daarnaast de bijgerechten, zoals salades en lekkere sauzen. Een drankje, al dan niet met een paar procentjes alcohol. Mooi weer is ook een voorwaarde. Maar het belangrijkste is een club gezellige mensen.

Die club gezellige mensen is er zaterdagavond zeker. Onder het clubgebouw verzamelt zich een bont gezelschap van zo’n 80 mensen, met leden van De Friesche Leeuw en hun familieleden. Dat “Leeuwen” graag vlees eten, is wel duidelijk als je de rij wachtenden ziet staan voor de BBQ. Enkele vaders tonen hun BBQ-skills en vullen de bordjes met stokjes, hamburgers en speklapjes. De bordjes gaan razendsnel leeg, op naar de volgende ronde!

Terwijl de ouders lekker dooreten, is het voor de jeugd tijd om “vet” te verbranden. Trainers Jeffrey en Sicco-Matthijs mogen laten zien dat ze meer kunnen dan alleen fietsen. Op het voetbalveld gaat het er fanatiek, maar gezellig aan toe. Ook is er tijd voor een paar watergevechten. Een arsenaal aan bekers, emmers, teilen en waterbalonnen zorgt voor vefrrissing en een hoop lol. De jongere en oudere jeugd maakten er samen een mooi spektakel van.

De BBQ is een uitstekende gelegenheid om elkaar eens buiten de trainingsavonden te ontmoeten. “Zo zien ze elkaar ook eens zonder helm”, grapt een van de ouders. Het is in ieder geval ook goed voor het clubgevoel. De moeders die de BBQ voor en achter de schermen hebben verzorgd, mogen trots terugkijken naar deze geslaagde avond. Misschien zetten ze volgend jaar de traditie wel voort?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s