Voorjaarscompetitie met een podium vol “Leeuwen”

Onder werkelijk perfecte weersomstandigheden reden de wielrenners zaterdagmiddag de finale van de Voorjaarscompetitie, georganiseerd door WV Snits en LWV De Friesche Leeuw. Negentig rijders streden op Het Kalverdijkje om de dagwinst en de gevulde envelopjes en de beker voor het eindklassement.

Het eindresultaat voor De Friesche Leeuw mocht er zijn. Na afloop van de finale stonden er drie leden van de club op het podium bij de categorie Dames/Nieuwelingen. Timo Spijkstra besteeg de hoogste trede en kreeg de beker in handen. Leonie Dijkstra en Liam Postma kregen als nummer twee en drie een mooi gevuld envelopje voor in de spaarpot.

Voordat het zover was, moest er eerst wel nog even gekoerst worden. En er werd ook gekoerst. Een aantal elite-amateurs maakte de wedstrijd van meet af aan hard. Het gemiddelde lag rond de 45 kilometer per uur. Hierdoor ontstond er al vroeg in de wedstrijd een kopgroep van zo’n tien renners, die de hele wedstrijd vooruit bleef. Sipke Zijlstra wist nog uit de kopgroep te ontsnappen en greep de dagoverwinning.

Achter de kopgroep vond er een slijtageslag plaats. Het peloton dunde steeds verder uit en sommige rijders moesten zelfs de strijd staken. Bij de Junioren/Amateurs konden de renners van De Friesche Leeuw helaas geen potten breken. De Nieuwelingen Timo Spijkstra en Liam Postma reden wel naar plaats twee en drie in het dagklassement en stelden daarmee hun podiumplekken in het eindklassement veilig.

Aanstaande woensdag begint op Het Kalverdijkje de Zomeravondcompetitie. Voor alle renners geldt daar het motto: “nieuwe ronde, nieuwe kansen”. Als er net zo wordt gekoerst als zaterdagmiddag, dan wordt het een bloedstollende strijd om de prijzen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s