“Weten wij veel!” wint de zinderende pubquiz Zuiderburen

(Bron: Wijkvereniging Zuiderburen via Facebook)

De termen ‘oefenpubquiz’ en ‘mosterd na de maaltijd’ vielen vooraf. De organisatie van de pubquiz in Zuiderburen was misschien bang vour een tegenvallende avond en probeerde zich vooraf in te dekken? Nergens voor nodig! Dat bleek vrijdagavond wel in Wijkgebouw Màrkant in Leeuwarden-Zuiderburen.

Maar liefst vijftien teams meldden zich aan voor de pubquiz. Samen met presentator Keimpe Wiersma, ondersteund door Nathan Lootsma en Judith Aldershof, maakten de deelnemers er een feestje van. Keimpe speelde tijdens de miziekronde samen met zijn dochter op piano en gitaar. En uiteraard haalde hij ook de inmiddels vermaarde neusfluit van stal.

Over ‘van stal halen’ gesproken. Een van de plaatjesronden stond in teken van paarden. Jolly Jumper, Mr. Ed, Meindert het paard en Bonfire passeerden allen de revue. Ook topografie, sport, showbizz en actualiteiten kregen de vijftien teams op hun bordje. Nieuw was het inzetten van de joker voor dubbele punten op thema’s, waarvan de teams het volste vertrouwen hadden op een goede afloop.

Het succes van deze editie van de pubquiz lag hem ook zeker in de uitslag. Nooit eerder was het zo spannend. Door de samenstelling van de vragen waren er zeer kleine verschillen tussen de teams. “Weten wij veel” streek uiteindelijk met de eer met maar een half punt voorsprong op de gedeelde nummers twee. Tijdens het wijkfeest in september is de volgende pubquiz. De teams hebben nog twee maanden de tijd om de messen te slijpen voor de neuwe bloedstollende strijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s