Autobedrijf René Sypersma staat ook nu voor u klaar!

De coronacrisis treft heel Nederland hard. Wijkbewoner René Sypersma vertelt welke gevolgen zijn autobedrijf ondervindt. Maar hij legt ook uit waarom het verstandig is om juist nú een auto te kopen.

 

Bij het betreden van de receptie maak ik de direct de opmerking: ‘Zo, werk in uitvoering?’ Een rood-wit lint markeert de veilige afstand naar de balie, op een standaard is een bel gemonteerd, er staan een bakje voor de autosleutels op de balie met daarnaast een flink aantal hygiënemiddelen. ‘We doen er alles aan om het hier zo veilig mogelijk te maken voor de klanten en onszelf’, vertelt de man achter de receptie over de maatregelen die Autobedrijf René Sypersma in Drachten treft tegen de verspreiding van het coronavirus.

Even later komt eigenaar René Sypersma binnenlopen. De man die normaal enthousiast met zijn klanten tussen de auto’s loopt, assisteert vandaag zijn medewerkers op andere plekken binnen het bedrijf. ‘Ja, je moet toch wat‘, antwoordt René op de vraag hoe het met hem gaat. ‘Doordat iedereen eigenlijk in huis blijft, komen er bijna geen mensen om een auto te kopen. Dus help ik de jongens. Er staan nog wel genoeg afspraken voor reparatie en onderhoud. Dus er is zeker nog wel wat te doen.’ Het bedrijf ondervindt vooral in de verkoop de directe gevolgen van de coronacrisis. Mensen komen niet langs om te kijken en houden de hand op de knip vanwege de economische onzekerheden. 

Ook de bloemen worden coronaproof overhandigd door René bij de aflevering van de auto.

Toch begrijpt René niet helemaal waarom het zo stil is. Je zou toch juist denken dat eventuele kopers nu alle tijd hebben om thuis via het internet de zoektocht naar een andere auto te starten. ‘We bieden uitgebreide informatie met foto’s van onze occasions aan op onze website. En ook op diverse autowebsites, zoals Autotrack.nl zijn we te vinden’, legt René uit. ‘We kunnen vragen beantwoorden via de e-mail, de telefoon en we kunnen via videobellen meer van de auto’s laten zien en uitleg geven.’ En als mensen willen proefrijden? ‘Dan zorgen wij dat de auto op afspraak gereed is. En we kunnen zelfs de auto bij de klant voor de deur zetten voor een proefrit of de aflevering’, vertelt hij.

Ook de reden om op dit moment de hand op de knip te houden vindt René niet terecht. ‘Misschien is dit juist het moment om naar een auto te kijken, die zuiniger is en minder onderhoud nodig heeft. Je bespaart dan de komende jaren zelfs veel geld door nu in de juiste auto te investeren’, rekent hij mij voor. ‘We hebben hier zo’n tachtig auto’s staan. Dus als je naar een goede gebruikte auto zoekt, staat er vast en zeker iets voor je tussen.’ Ik maak vandaag een proefrit. De auto ziet er keurig schoon uit en rijdt als een zonnetje. Alles is perfect geregeld, zoals altijd bij Autobedrijf René Sypersma. René kan vandaag weer doen waar hij blij van wordt. Een auto afleveren aan een tevreden klant. 

Wil je ook zien wat Autobedrijf René Sypersma voor jou kan betekenen? Kijk eens op de website of kom langs op De Hemmen 27 in Drachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s